Kako je Facebook ukrao Božić…

Smiješno je da sam prije par godina, trčala od kuće do kuće i sa ogromnim osmijehom izvikivala: “Sretan i blagoslovljen Božić!”. Smiješno je da sam ne tako nedavno, “žicala” mamu da mi kupi kredit za mobitel da bih svima koje znam obradovala kilometarskom porukom i čisto onako pokazala koliko mi znače.
Danas sam kasnije ustala (a ne kao prije “do 10 da si budna pa obiteljski doručak” , bllablabla). Svi u kući spavaju (mama bolesna pošteno), baka ne zove, jedan brat otišao raditi… Čudan Božić. Bolje reći, malo smiješan, više mi je kao običan dan. Pogledam na mobitel, ništa. “A šupaka! Nije u stanju čestitati,a tamo kad treba kave piti svi zovu.” Uletim na “face” , kad A.A razbacuje ogromne statuse svim svojim 1250 prijatelja, S.N. javlja kako je svim svojim 5300 prijatelja poslala osobnu poruku u inbox iako vidim mnogi ju pljuju jer laže i nisu dobili nikakvu toplu poruku za blagdane. Razumijem ja ako je neka daleka familija ili neki stari prijatelj koji je otišao na Mars, pa ono Facebook je najjeftiniji način za čestitanje itd., no daj molim te, ako ti je stari prijatelj još i prvi susjed, mrdni dupe iz te stolice i neka prve čestitke budu uživo.
Vjerovatno, kad izađem u grad, svi oni koji su u inbox poslali čestitke, neće se toplo nasmijati i uputiti koju lijepu riječ, čisto ćemo nazdraviti.
” Jebi ga, poslala sam ti poruku na face-u . “

emacourage

Komentariši